Annons
Nyheter

Fängelse för grov rattfylla

En kvinna i 40-årsåldern döms till en månads fängelse för grovt rattfylleri och för att ha kört för fort.
Nyheter • Publicerad 6 mars 2013

Kvinnan har erkänt både att hon kört för fort och att hon kört bil med alkohol i blodet.

Det var i september förra året som kvinnan körde berusad på Marbäcksvägen i Ulricehamn. Åklagaren hävdade i åtalet att kvinnans bilåkande vid tillfället även innebar en fara för andra trafikanter, och att det tillsammans med den höga alkoholkoncentrationen gör att rattfylleribrottet är grovt.

Annons

Men kvinnan nekar till att hon varit en fara för trafiksäkerheten.

Bland annat uppger hon att hon hade tårar i ansiktet och att ett vittne till rattfyllan samtidigt körde efter henne och blinkade med helljuset. Hon blev då bländad och körde på en stolpe. Hon uppger att hon inte tänkte klart i situationen och att hon därför fortsatte hemåt utan att stanna.

Tingsrätten konstaterar att kvinnan har erkänt att hon har kört påverkad av alkohol samt att bilfärden ger ett klart intryck av att ha inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten. Rätten ser det inte som trovärdigt att kvinnan har kört av vägen på grund av att hon har blivit bländad.

Kvinnan döms även för brott mot vägtrafikskattelagen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons