Annons
Nyheter

Fängelse för drograttfylla

En man i 45-årsåldern döms till en månads fängelse för att vid två tillfällen ha kört bil påverkad av narkotika.
Nyheter • Publicerad 6 november 2013

Det var vid två olika tillfällen i augusti det här året som polisen stoppade mannens bilfärd. Vid båda tillfällena skedde det i Ulricehamn.

Vid båda tillfällena var mannen enligt blodproven påverkad av amfetamin och han saknade dessutom körkort. Vid det ena tillfället körde han en bil som var avställd och belagd med körförbud.

Annons

Tingsrätten dömer alltså mannen för olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott, brukande av avställt fordon och brott mot fordonsförordningen. Rätten har också tagit beslutet att mannen inte får tillbaka sin bil, som tidigare tagits i beslag.

Mannen har erkänt brotten.

Mannen i fråga förekommer i belastningsregistret under 32 avsnitt och dömdes senast den 26 september till tio månaders fängelse för bland annat stöld, grov olovlig körning och drograttfylleri. Denna dom har överklagats av båda parter.

Tingsrätten skriver att mannen alltså fortsatt köra bil olovligen och i narkotikapåverkat tillstånd trots att han stått under åtal för samma brottslighet. Genom detta har han enligt rätten visat prov på sådant lagtrots att han bör dömas särskilt till en månads fängelse.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons