Annons
Nyheter

Fängelse för bedragare

Stölder, bedrägerier och häleri. Huvudmannen i en trio döms till ett år och tre månaders fängelse. Mannen är från Ätradalen.
Nyheter • Publicerad 21 juli 2011

De tre männen åtalades för att ha stulit och sålt vidare släp, containrar och traktorgrävare. Ledaren av trion, som är i 50-årsåldern och bor i Ätradalen, har bland annat sålt gods via internet utan att leverera, stulit containrar i Ulricehamnstrakten och även köpt stöldgods som han sedan sålt vidare. I hälerifallen har 50-åringen haft hjälp de övriga männen och trion har bland annat skapat falska kvitton för stöldgods som avyttrats.

Totalt har mannen, eller männen, tjänat sexsiffriga belopp på hanteringen av släp, containrar och maskiner.

Annons

Tingsrätten dömer alltså 50-åringen till fängelse i ett år och två månader. Han döms för totalt åtta åtalspunkter. Förutom häleri, stöld och bedrägeri handlar det om skattebrott, rattfylleri, olovlig körning, narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Mannen har förvarat sprängmedel i anslutning till bostaden centralt i samhället.

En av de andra båda männen, ej boende i Ulricehamns kommun, döms till dagsböter medan den tredje, från samma ort som huvudmannen, frias helt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons