Annons
Nyheter

Fängelse för åtta olika brott

Två män och en kvinna döms för ett stort antal brott. En av männen döms till tio månaders fängelse för åtta olika brott.
Nyheter • Publicerad 27 september 2013

Bland brotten som den 44-årige mannen döms för finns till exempel ett villainbrott i Hökerum. Det var i juni förra året som larmet gick i huset. En securitasvakt var först på plats och sedan kom polisen, varav en hundförare.

Hunden hittade då mannen i ett buskage bara tio meter från huset. Bredvid honom hittades en lampskärm fylld med föremål från villan.

Annons

Samma man döms även för stöld, snatteri, grov stöld, olovligt brukande, två fall av olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott.

En 35-årig man döms för att ha begått brott tillsammans med 44-åringen samt vissa brott på egen hand. Bland annat döms 35-åringen för att ha misshandlat en tidigare sambo. I övrigt anser tingsrätten att mannen gjort sig skyldig även till stöld, olovlig körning, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Mannen döms av tingsrätten till skyddstillsyn med särskild föreskrift i form av att följa en behandlingsplan.

Kvinnan som också figurerar i domen döms för snatteri till dagsböter.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons