Annons
Nyheter

Fällande dom efter amfetaminbeslag

Paret som greps utanför Ulricehamn med tre kilo amfetamin i bilen har nu dömts.
Det blev långa fängelsestraff för båda, men de får behålla sina dyrbara ägodelar.
Nyheter • Publicerad 7 augusti 2013

Paret, som är i 60-årsåldern, var ovetandes om att de skuggades av polisen när de färdades på riksväg 40 i början av maj. När de stannat vid en bensinstation i Jära följde mannen med en kurir ut i skogen för att hämta nästan tre kilo amfetamin. Väskan med narkotika lastades in i parets bil och de körde mot Ulricehamn. Kort därefter kunde de gripas.

Mannen döms nu av Borås tingsrätt till fyra års fängelse. Han har erkänt gärningen, men hävdat att han inte visste vad han hämtade. Enligt egen utsago har han utfört gärningen för att en gammal skuld skulle bli avskriven. Han har tidigare avtjänat flera fängelsestraff för narkotikabrott.

Annons

Polisen har haft ögonen på paret under en längre tid och Borås tingsrätt har i sin bedömning lagt vikt vid avlyssnade samtal, övervakning och vittnesuppgifter.

Kvinnan har konsekvent nekat och sagt att hon bara körde bilen och inte visste att narkotika tagits med i bilen. Tingsrätten skriver i domen att delar av hennes berättelse är orimliga. Hon döms för medhjälp till grovt narkotikabrott till åtta månaders fängelse.

Vid husrannsakan i mannens hem hittade polisen bland annat tre motorcyklar, två bilar, guldsmycken och flera hundra tusen kronor i kontanter. Allt detta togs i beslag eftersom man misstänkte att det var stöldgods. Tingsrätten gör dock bedömningen att mannen kan ha förvärvat tillgångarna med legala medel och häver beslagen.

Lisa Jalakas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons