Annons
Nyheter

Fall efter nedfälld sänggrind

En kvinna på ett korttidsboende i Tranemo föll ur sin säng på grund av att sänggrinden var nedfälld. Nu görs en så kallad Lex Sarah anmälan.
Nyheter • Publicerad 28 maj 2014

Det är alltså Tranemo kommun som anmäler sig själva till Inspektionen för vård och omsorg enligt lex Sarah.

I anmälan skiljer man på händelser som är en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande och ett allvarligt missförhållande. Denna händelsen har blivit klassad som det senare.

Annons

Händelsen har beskrivits som att en av de boende hittas på golvet efter att ha ramlat ur sängen. Samtidigt är sänggrinden nedfälld. Personen i fråga fick fysiska skador i form av bula i huvudet och blåmärke.

I anmälan preciseras också vilka åtgärder som gjorts för att förhindra liknande missförhållande. Bland annat står det där att man har genomfört en rutin för att sänggrinden ska vara säkrad. En annan åtgärd är att man har kontaktat arbetsterapeut som har kontrollerat kvalitén på sängarna.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons