Annons
Nyheter

Få kvinnor leder företag i Ulricehamn

Bara var femte företag i Ulricehamn leds av en kvinna, vilket placerar Ulricehamn nära botten av listan vid en jämförelse med andra kommuner. Även Tranemo och Svenljunga hamnar i botten av listan.
Nyheter • Publicerad 8 mars 2013

Men att det skulle bero på ett speciellt ojämställt näringsliv här i Ulricehamn och Tranemo tror inte Harriet Lidh, VD för Lidhs verktyg AB.

– Nej, det är inte någon sämre attityd eller kultur här, det tror jag inte alls. Tvärtom tycker jag att kommunen lyfter fram sina kvinnliga företagare.

Annons

Istället handlar det om vilken typ av företag det finns här, säger hon.

– Det finns mycket industri här och där är kvinnor sämre representerade. Jag tror det har mycket med det att göra.

Siffrorna om hur många företag som leds av kvinnor har nyligen presenterats av nyhetsbyrån Siren och kommer från Statistiska Centralbyråns entreprenörsskapsdatabas.

Lidingö, Danderyd, Vaxholm, Nacka och Vallentuna toppar listan. Där leds nästan fyrtio procent av företagen av kvinnor. Sist hamnar Bjurholm, Aneby och Storfors. Där är siffran bara runt fjorton procent.

Kommunerna Svenljunga och Tranemo hamnar likt Ulricehamn långt ner på listan, runt tjugo procent.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons