Annons
Nyheter

Extra allt på festlig modevisning

Kristall, broderier, taft, duchesse, vitt, pastell och starkaste rött. Klänningarna på modevisningen i Blidsbergs bygdegård hade allt – utom ärmar.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2012
Ombytena går smidigt och väntan är endast några minuter innan det är dags att visa upp nästa blåsa.
Ombytena går smidigt och väntan är endast några minuter innan det är dags att visa upp nästa blåsa.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Som ni ser har klänningarna inga ärmar. Vill man skyla sig får man göra det mede en sjal, säger modevisningens initiativtagare Ingegärd Samuelsson.

Hon agerade konferencier under den visning av brud- och balklänningar som flera lokala företag och organisationer arrangerade i Blidsbergs bygdegård på söndagskvällen. Ingegärd Samuelsson representerade Isabellas brud- och festmode och stod för klänningarna. Inte mindre än 72 klänningar skred nedför catwalken under den en och en halv timme långa modevisningen. De tolv modellerna visade sex kreationer var. Det frasade av tyll och tunga kjolar, det blänkte av påsydda kristaller och glittrade i största allmänhet...

Annons

En klänning beskrevs som enkel men effektfull med sina draperingar, en annan som dramatisk. Då och då skred en manlig modell klädd som brudgum nedför catwalken tillsammans med en mer eller mindre vitklädd brud. Det visade sig att det var mycket att hålla reda på.

– Anders, du står på släpet... Det kan vara trixigt om damen har släp, men det är bara att gå framåt i livet, uppmuntrade konferencieren.

Efteråt väntade utlottning av bland annat smycken och skor. Det mest påkostade priset var en balklänning. Den lyckliga vinnaren heter Mona Myhré, och hon visste direkt vad hon skulle göra av sitt pris.

– Den ska mitt barnbarn Miriam få!

Miriam Myhré var en av modellerna och blev glatt överraskad över beskedet.

– Jätteroligt. Jag tror att det blir det svartvita, jag tycker att den var fräck. Och så satt den så bra, säger hon.

Kajsa Kettil

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons