Annons
Nyheter

Exotiska miljöer i fokus

Från Inkariket till New York. Fotoklubben Micros utställning 2011 bjuder på bilder från när och fjärran.
Nyheter • Publicerad 26 november 2011
Kurt Jacobsson vid sina naturbilder. Fotoklubben Micros utställning "Fokuserat" har vernissage i dag.
Kurt Jacobsson vid sina naturbilder. Fotoklubben Micros utställning "Fokuserat" har vernissage i dag.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Foto: 

Micros fotografer har varit ute och rest under året och det märks i deras val av bilder. Här finns fotografier av leguaner, blåsulor, och inkabebyggelse från Stig Johansson och bilder av folkvimlet på Broadway från Leif Dahl.

Sex stycken av fotoklubbens åtta medlemmar har valt att vara med i år och utställningen har vernissage på lördag och pågår till 10 december. För den som är intresserad av fotografi finns det mycket roligt att titta på med stora kontraster i bilderna mellan färg och form.

Annons

En del av fotografierna är manipulerade i Photoshop. Några av Kurt Jacobssons alster är arbetade med i lager för att ge en illusion av rörelse och i andra har han använt sig av filter.

– Ja, något gick snett här men jag tycket det blev rätt så tjusigt ändå, så det fick stå, säger han.

– Det svåraste med att ha utställning är att komma överens om ett namn på utställningen som alla kan ställa sig bakom, säger Kurt Jacobsson och skrattar lite.

Årets namn "Fokuserat" var tillräckligt brett för att passa alla inblandade parter.

Gruppen träffas en gång i månaden ungefär för att utbyta tankar och idéer om fotografi. När de träffas brukar någon visa bilder och prata om något kring dem. Det kan gälla någon teknisk detalj eller en resa som någon gjort. Ännu så länge så lyser de yngre fotografiska förmågorna med sin frånvaro.

– Det är dåligt med det. Ofta kommer de några gånger och försvinner sedan, säger Kurt Jacobsson.

Många av bilderna är naturfotografier. Fjärilar, insekter, blommor och vatten men fotograferade i så stark förstoring eller på ett så annorlunda sätt att de nästan ser konstgjorda ut.

– Att det är mycket naturfotografier har kanske sin förklaring i att den ligger nära till hands att fotografera. Kameran är ju en anledning att ta sig ut, säger Kurt Jacobsson och ler.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons