Annons
Nyheter

Ewa Roslund slutar som kommunchef

En av kommunens två kommunchefer, Ewa Roslund, lämnar sin tjänst. Någon ersättare kommer det enligt besked från kommunledningen inte att bli.
Nyheter • Publicerad 17 september 2013

Enligt ett pressmeddelande från Ulricehamns kommun under tisdagsförmiddagen, kommer Ewa Roslund att lämna sin tjänst som kommunchef i Ulricehamns kommun. Enligt överenskommelse lämnar Ewa Roslund sitt uppdrag omgående.

I praktiken har hon varit borta från jobbet en längre tid.

Annons

Sedan några år tillbaka har Ulricehamns kommun så kallat delat ledarskap, bland annat på kommunchefsnivå. Det har inneburit att det varit Karl-Erik Claesson som skött uppgiften som kommunchef, då Ewa Roslund varit vad som beskrivs som ”konvalescent”.

– Förvaltningen har klarat detta väl och vi har kunnat se en effektivisering i arbetssätt. Allt tyder därför på att den sedan länge planerade utvärderingen av förvaltningsorganisationen, kommer att föreslå att delat ledarskap överges på kommunchefsnivån. Med anledning av detta väljer vi att vakantsätta den ena kommunchefsfunktionen redan nu då Ewa Roslund varit borta från arbetet under nästan hela 2013, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin.

Ewa Roslund ser förändringen som odramatisk.?

– Jag har haft förmånen att vara med i omorganisationens stora förändringsarbete. Nu är förvaltningen inne i en annan fas och korrigeringar är naturliga, enligt Ewa Roslund.

Utredningen av förvaltningsorganisationen ska vara klar 15 december. Eventuella förändringar av organisationsstrukturen kommer ytterst att fastställas av kommunfullmäktige och träda i kraft i samband med nästa mandatperiod.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons