Annons
Nyheter

”Ett väldigt intressant område”

Lars Holmin (M) ser positivt på Stubos idé att bygga ett nytt bostadsområde i anslutning till nuvarande Karlslätt.
Nyheter • Publicerad 18 april 2013

– Det är oerhört intressant. Precis som Rolf Granlöf pekar på handlar det inte bara om ett nytt bostadsområde. Utan det kan även ge en rad andra positiva effekter.

Byggs det nya området kan närliggande Karlslätt samt Nillas Väg samtidigt utvecklas och fräschas upp, konstaterar Lars Holmin. Att det även kan innebära att närliggande Lassalyckans idrottsanläggning kan få fler besökare med ett nytt närliggande bostadsområde kommer som grädde på moset.

Annons

Rent principiellt säger du alltså ja till idén?

– Absolut, det är en mycket intressant idé, som vi för övrigt talat om tidigare. Vad det nu handlar om är att titta på när satsningen kan göras i förhållande till de andra planer som vi också har på gång. Men idén ligger helt rätt vad gäller vår strävan efter att förtäta staden samt öppna för möjligheterna till en befolkningsökning.

Det aktuella området är i dag ett grönområde. Bör vi inte slå vakt om sådana inslag i stadsbilden?

– Jag tror man kan förena grönområdet som finns där i dag med en utveckling av ett nytt bostadsområde. Genom att öppna upp området tror jag faktiskt att tillgängligheten till grönområdet i själva verket kan öka med den idé som Stubo lagt fram.

Ett annat förhållandevis stort bostadsområde, Stadsskogen, står i begrepp att antas. Ser du någon risk att det, så att säga, blir för mycket på en gång?

– Nej, Stadsskogen är främst tänkt för villor medan detta öppnar för hyresrätter samt bostadsrätter.

Lars Holmin (M),

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons