Annons
Nyheter

Ett steg mot motorväg på r 40

Ett beslut om utbyggnaden av riksväg 40 kan vara nära förestående.
Nyheter • Publicerad 19 januari 2012

Inför byggandet av nya riksväg 40 förbi Ulricehamn, sträckan mellan Dållebo och Hester, har det tagits fram en så kallad arbetsplan.

Men denna arbetsplan har överklagats till regeringen, vilket har försenat den av många efterlängtade byggstarten. Under slutet av förra året och början av detta har handläggningen av överklagandet hamnat i fokus eftersom det har tagit lång tid.

Annons

Bland annat har Ulricehamns kommunalråd Lars Holmin skrivit brev till Näringsdepartementet i frågan, där han tar upp att Ulricehamns kommun har investerat mycket i frågan och att vägen är viktig.

"Vi har svårt att både förstå och acceptera långa liggtider för sådana ärenden utan att någon egentlig handläggning sker. De negativa konsekvenserna av sådana onödiga förseningar kan bli väldigt stora", skriver man i brevet.

Nu antyds det att ett beslut kan vara på gång. Infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd var i Jönköping i måndags och fick då frågan vad som händer med riksväg 40.

?- Väg 40 är en väldigt viktig knutpunkt. Men det finns en sträcka som har överklagats och där remisstiden gick ut i fredags, så det ska vi i regeringen titta på. Jag hoppas vi kan komma till beslut snart, sade hon enligt Jnytt.se.

Enligt ministerns pressekreterare Carolin Karlsson är det ett gott tecken att remisstiden är slut. Nu stängs alltså dörren för parterna att komma in med synpunkter.

– Då kan man bereda fram ärendet så skyndsamt som möjligt.

Nu ska tjänstemännen bara sammanställa synpunkterna. Sedan ska ärendet upp på nästa lämpliga regeringssammanträde. Men exakt när det blir går dock inte att säga, enligt Carolin Karlsson.

Handläggaren på näringsdepartementet, Elisabeth Bodin, är ännu mer försiktig vad gäller när ärendet kan vara klart för avgörande.

– Det återstår en del jobb och det kan komma saker emellan.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons