Annons
Nyheter

Ett ögonblick Matias Josefsson...

... oppositionsråd som ska till Socialdemokraternas kongress i Stockholm i morgon.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2011
Foto: 

Hur ska en bra kongress vara?

– Debatten ska vara öppen och tydlig och slå an en tydlig politisk riktning för politiken de kommande åren. Men det här är ju en extrakongress där det största syftet egentligen är att välja en ny partiledare. Men det kommer ju vara politiska debatter under kongressen. Det som kommer sägas ifrån talarstolen kommer ligga till grund för arbetet med riktlinjer inför nästa kongress. Därför är det viktigt att gå upp i talarstolen och deklarera vad man tycker partiet ska göra.

Annons

Du ska hålla tal, vad ska du prata om?

– Jag kommer prata om arbetsmarknaden och arbetsmarknadsutbildning, i ett brett perspektiv. Det handlar om hur samhället ser ut och de konsekvenser som blivit av den politik som förts.

– Av de öppet arbetslösa är det en minoritet som är berättigade till a-kassa, endast fyra procent av de som är öppet arbetslösa har i dag 80 procent av sin tidigare inkomst, så kan vi naturligtvis inte ha det.

Ska du vara uppe på nätterna och intrigera och förhandla?

– Nä det blir inte så mycket sådant. Normalt sett är det väl en del av kongresskulturen men det blir inte samma sak den här gången. Men däremot ser jag det som en fantastisk möjlighet att knyta kontakter och att vårda de kontakter jag har runtomkring i landet.

Det sker ommöbleringar i partiet nu. Har du själv blivit erbjuden några andra tjänster, positioner eller uppdrag än vad du har i dag?

– Nej.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons