Annons
Nyheter

Entrévärd fick bita sig loss från våldsam gäst

En 32-årig man har dömts för misshandel och skadegörelse. Även hans flickvän döms för misshandel. Dramat utspelade sig på utestället Vardagsrummet.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2013

Det var i januari i år som 32-åringen befann sig på Vardagsrummet i centrala Ulricehamn tillsammans med sin flickvän. Flickvännen råkade i bråk med en kvinna och utdelade ett knytnävslag. När entrévärden försökte gå emellan kvinnorna tog den 32-åriga mannen tag i entrévärden och hotade honom. Mannen höll ett fast grepp om entrévärdens hals och dunkade hans huvud i väggen. Först när entrévärden bet 32-åringen i tummen släppte mannen taget.

Både 32-åringen och hans flickvän har uppgett att de varit för berusade för att minnas händelserna. Det finns dock vittnen som har sett misshandeln.

Annons

32-åring har även dömts för att ha slagit sönder en glasruta hos en kvinna i Marks kommun. Detta ska han ha gjort för att han var upprörd på kvinnan för att en släktings grav inte var ordentligt skött. Han döms även för att ha slagit sönder två fönsterrutor i Ungdomens hus i Ulricehamn.

Mannen döms till 40 timmars samhällstjänst och ska betala skadestånd på drygt 9000 kronor till offren och till Ulricehamns kommun. Mannens flickvän döms till villkorlig dom och ska betala skadestånd på 5000 kronor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons