Annons
Nyheter

En riktig jävla schlagerskräll

State of drama är i final i Melodifestivalen. Emil Gullhamn och resten av bandet fick jubla tillsamans med gubbarna i Ravaillacz i Skellefteå.
Nyheter • Publicerad 16 februari 2013
Direkt till final. State of drama charmade svenska folket.
Direkt till final. State of drama charmade svenska folket.Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

State of drama blev upplästa som första band som går direkt till finalen i Friends arena i Stockholm andra helgen i mars. Låten Falling, en klassisk poprockdänga av klassiskt snitt, fick svenska folket på fall.

Sångaren Emil Gullhamns glädje gick inte att ta miste på när han under vinnarspelningen skrek ut sitt tack till publiken i Skellefteå.

Annons

I och med State of dramas avancemang bidrar Dalstorp med två bidrag av totalt tio till finalen. Stefan Örn står bakom Louise Hoffstens låt.

Claes Malmberg, Johan Rabeus, Tommy Körberg och Mats Ronander med sitt projekt Ravaillacz och låten En riktig jävla schlager gjorde State of drama sällskap till finalen. Martin Rolinski och Caroline af Ugglas gick till andra chansen.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons