Annons
Nyheter

En miljon till Strängsereds kyrka

Nu har stiftsstyrelsen fattat beslut om hur mycket pengar olika kyrkor ska få till underhåll och renovering. Strängsereds kyrka får över en miljon kronor för omläggning av taket.
Nyheter • Publicerad 12 september 2013

Det handlar om två olika bidrag, dels kyrkoantikvarisk ersättning från staten via kyrkan, dels kyrkobyggnadsbidrag från Svenska kyrkan.

Totalt handlar det om nästan 60 miljoner kronor.

Annons

Strängsereds kyrka får i år drygt 1,3 miljoner kronor för omläggning av spåntak, tjärning av spåntak samt annat underhåll.

Andra kyrkor i Ulricehamnstrakten som får relativt mycket pengar är Blidsbergs och Liareds kyrka som får cirka 300 000 kronor vardera för byte av uppvärmningssystem.

Även kyrkorna i Finnekumla, Grönahög, Brunn, Gullered, Hössna, Timmele, Ulricehamn och Vist får pengar.

I samtliga fall måste pastoraten själva bidra med pengar. Som mest kan man få 90 procent i bidrag till en renovering, men vanligare är 75 eller 50 procent.

Pastoraten i stiftet har sökt ungefär dubbelt så mycket som kunde delas ut.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons