Annons
Nyheter

En död i frontalkrock på r27

En man omkom och flera skadades sent på lördagskvällen när en minibuss och en buss i linjetrafik kolliderade på riksväg 27 vid Länghemskorset.
Nyheter • Publicerad 17 november 2013
En person omkom vid helgens olycka vid Länghem.
En person omkom vid helgens olycka vid Länghem.Foto: Anette Westerlund

– Det var en väldig frontalkrock. Vi vet inte orsaken till olyckan, men det var höga hastigheter inblandade eftersom det är 80 kilometer i timmen på sträckan. Bilen klövs mitt i, säger Lennart Larsson som är stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Larmet om en personbil och en buss i linjetrafik kom vid 23.30-tiden. När räddningstjänst från Borås, Tranemo, Länghem och Limmared kom till platsen låg bussen i diket. Chauffören till minibussen, en man i 30-årsåldern, omkom. Hans anhöriga underrättades under söndagsförmiddagen.

Annons

Linjebussens chaufför bedömdes vara allvarvarligt skadad och transporterades enligt polisen till Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg med ambulanshelikopter. Ytterligare tre personer färdades i bussen. De kunde ta sig ut själva och var inte allvarligt skadade.

Under flera timmar var det stopp i trafiken. Trafiken leddes om via vägar i närheten. Bärgningsarbetet tog flera timmar, och räddningstjänsten städade upp på olycksplatsen fram till 6.30 på söndagsmorgonen.

Polisen har omhändertagit båda fordonen för teknisk undersökning. Enligt polisens inre befäl Niklas Johansson har en förundersökning inletts. Det finns ingen misstänkt för brott, utan händelsen bedöms som en trafikolycka.

Länghems skolas matsal var öppen på söndagen mellan 9.30 och 15. Där tog personal från Tranemo kommuns Posom-grupp (psykiskt och socialt omhändertagande) emot personer som behövde prata om den tragiska händelsen. Ett fåtal uppsökte skolan.

Kajsa Kettil
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons