Annons
Nyheter

Elever spelade egen version av Törnrosa

Det blev en ordentlig fajt mellan det onda och goda när elever spelade musikal om Törnrosa.
Nyheter • Publicerad 30 november 2011
Elna Olsson (med prinsesskrona) spelade Törnrosa när musikalgruppen framförde sagan för sina klasskompisar.
Elna Olsson (med prinsesskrona) spelade Törnrosa när musikalgruppen framförde sagan för sina klasskompisar.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Under hösten har 16 elever från årskurs tre och fyra på Bogesundsskolan och Vistaholm haft musikal som elevens val. Resultatet visades upp för klasskompisarna i går i Tingsholms aula.

Några av skådespelarna på scen har söta klänningar i ljusa pasteller. Andra är helt klädda i svart. Precis som i originalsagan kämpar det goda och det onda mot varandra. De medverkande i musikalen Törnrosa har under terminen själva fått bestämma sina repliker och till stor del vad som ska hända på scen. Törnrosa sticker sig på något vasst och faller i djup sömn. De onda feerna försöker ta över, men efter en ordentlig sammandrabbning besegras de onda av de goda.

Annons

Elna Olsson spelar Törnrosa och tycker att arbetet inför musikalen har varit roligt.

– Dansen var roligast, säger hon.

Bakom barnmusikalen står Julia Persson på estetprogrammet. Hon genomför musikalen som sitt projektarbete.

– De är så duktiga, det är kul att jobba med barn. Det märks att de tycker om det här och då vill man göra det så roligt som möjligt för dem, säger Julia Persson.

Förutom skådespeleriet bidrog estetelever med musik och sång.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons