Annons
Nyheter

Elever i dialog om prao med Holmin

I tisdag fick kommunstyrelsens ordförande Lars Holmin (M) besök av två elever i årskurs åtta som ville diskutera skolledningens beslut att ta bort praoverksamheten.
Nyheter • Publicerad 26 september 2013
Filippa Edlund och Nelly Segerqvist diskuterar den indragna praoverksamheten med Lars Holmin (M).Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Det var Nelly Segerqvist och Filippa Edlund i klass 8C på Stenbocksskolan som träffade Lars Holmin på dennes arbetsplats i Rådhuset i Ulricehamn.

Det är skolledningens beslut att avveckla praoverksamheten som var orsaken till mötet. Enligt eleverna har de försökt få till en diskussion om förändringen med skolledningen.

Annons

– Men vi bemöttes inte seriöst. Fick bara en kort förklaring att praon inte hade funkat, säger Nelly Segerqvist.

Filippa Edlund har även funderingar över konsekvenserna av beslutet.

– Prao är något som många elever har sett fram emot. Det blir en möjlighet för att prova på ett jobb som man kanske är intresserad av. Det är viktigt att få den möjligheten i god tid innan det är dags att söka till gymnasiet.

Lars Holmin förklarade att han hade förståelse för elevernas synpunkter. Samtidigt var han tydlig med att han i egenskap politiker inte är inne och detaljstyr verksamheten.

– Detta är ingen politisk fråga, utan någon som de i verksamheten svarar för. Men jag har fått information från dem i den här frågan. Enligt skolledningen har det varit svårt i flera fall att ordna meningsfull sysselsättning för eleverna. Här finns en slags rättvisetanke att verksamheten ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt.

Lars Holmin berättade även att skolledningen har medgivit att informationen om förändringen kunde ha varit bättre.

– Så jag förstår om ni är besvikna. Den bristande informationen är också något som skolan beklagar.

Filippa Edlund och Nelly Segerqvist var nöjda med mötet:

– Vi fick ett bra bemötande och svar på det vi undrade. Nu har vi gjort vad vi kan i den här frågan.

Även Lars Holmin var nöjd:

– Jag tycker det är jättebra att de unga engagerar sig på det här sättet. Och att de vill och vågar ta en diskussion med oss politiker. Det är både roligt och viktigt.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons