Annons
Nyheter

Elever bjöd äldre på livskvalitet

Åke slog en strike, Aina skrev på facebook och Tyra fick rosa nagellack. Under onsdagen fick de äldre på Parkgården pröva på nya saker när elever från vård- och omsorgsprogrammet skulle lära sig om livskvalitet.
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2013
Alice Hallberg och Berta Bengtsson pratar om facebook och twitter.
Alice Hallberg och Berta Bengtsson pratar om facebook och twitter.Foto: Anders Rosenberg
Tyra Andersson och Marianne Lindman har fått fina naglar och kaffe av Isabelle Söderblom och Vendela Hyltskog.
Tyra Andersson och Marianne Lindman har fått fina naglar och kaffe av Isabelle Söderblom och Vendela Hyltskog.Foto: Anders Rosenberg

– Man kan skriva till varandra också, det kallas för att chatta. Här ser man dem som är inne, som är online. Man kan lägga upp bilder också. Här är det en tjej som har bytt profilbild. Ja, så ser det ut på facebook. Vill du se på twitter också?

Alice Hallberg och Berta Bengtsson sitter böjda över datorn och pratar om vad man kan göra med sociala medier.

Annons

– Det är roligt, men jag kan ingenting, säger Berta.

Strax bredvid har Aina Gullander precis skickat en hälsning till ett barnbarn via facebook. Bakom dem spelar några bowling på tv-spel och jublar när Åke får till en bra träff. Vid köket sitter Tyra Andersson och Marianne Lindman med nymålade lagar. Innan målningen fick de handmassage, manikyr samt kaffe och bulle.

– Det var härligt att få handmassage, säger Tyra.

Lärare Magnus Andersson berättar att eleverna går i årskurs tre på Tingsholmsgymnasiets vård- och omsorgsprogram. En del av dem kommer alltså förmodligen snart vara ute och jobba i äldrevården.

Eleverna har nu ett projekt om livskvalitet. I detta har eleverna själva föreslagit saker att göra med de äldre. Magnus Andersson tycker att aktiviteterna är väl valda.

– De rör på sig när de spelar tv-spel, de kan hålla kontakt med barnbarnen via facebook. Friskvård är inte bara att springa och äta rätt.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons