Annons
Nyheter

Elev skadades på Dalstorpskolan

Det kunde ha slutat riktigt illa. Men eleven, en kille på Dalstorpskolan som fick en basketkorg i huvudet, klarade sig undan med skrubbsår och bula i huvudet.
Nyheter • Publicerad 30 augusti 2011

Det var bara några dagar in på höstterminen som olyckan ute på skolgården inträffade.

En basketkorg samt den träskiva som den var fäst i lossnade plötsligt. En elev som stod under korgen, träffades i huvudet.

Annons

Enligt rapporten till arbetsmiljöverket fick eleven skrubbsår och bula i huvudet samt smärtor i ryggmuskulaturen.

Träskivan var monterades på en järnstång cirka 2,5 meter över mark. Det var själva basketringen som träffade eleven i huvudet, däremot inte träskivan.

– Det var på sätt och vis tur. Samtidigt ser jag det som en fruktansvärd händelse som absolut inte ska få hända, säger Helen Hoof, rektor för Dalstorps rektorsområde.

Direkt efter händelsen var hon och en annan rektor på plats för att få information om vad som hänt.

Samtidigt fick eleven hjälp att tillsammans med sina föräldrar uppsöka sjukvård.

Den direkta orsaken till olyckan tros vara att en bult lossnat. Men händelsen har anmälts till arbetsmiljöverket för vidare utredning.

– Jag har förvissat mig om att rutinerna för återkommande besiktning har följts. Däremot har jag inte sett senaste besiktningsprotokollet, säger Helen Hoof.

– Är du förvånad över händelsen?

– Jag är oerhört förvånad. Sådant här ska inte få hända.

Att Dalstorpskolan är hårt sliten och i behov av renovering är väl känt sedan lång tid tillbaka. Vilket samband mellan detta förhållande och olyckan ser du?

Annons

– Jag ser inget sådant samband. Skolan är sliten och det arbetas med att ta fram planer på hur man ska gå vidare för att lösa det. Men någon koppling till händelsen med basketkorgen ser jag inte.

Så de som vistas i skolan behöver inte oroa sig för att råka illa ut till följd av bristande underhåll?

– Absolut inte! De kan känna sig trygga, säger Helen Hoof.

Dalstorpskolan är en F-6 skola.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons