Annons
Nyheter

Duo åtalas för stöldturné

Två 49-åriga män åtalas nu för stöldraiden i Ulricehamn för en månad sedan. Sammanlagt vill åklagaren se dem fällda på nio punkter.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2013

Sex av åtalspunkterna rör händelser i Ulricehamn den femte september. Enligt åtalet har den nu åtalade männen brutit upp tanklocket på en bil och stulit bensin för 850 kronor, gjort flera inbrott samt begått narkotikabrott.

Männen greps inom bara några timmar efter brotten. I förhör nekar de till allt utom narkotikabrott och olovlig körning men det bekymrar inte kammaråklagaren Jeanette Bech.

Annons

– Bevisläget är starkt. Både muntligt och en hel del tekniskt, bland annat skoavtryck och blodspår, säger Jeanette Bech.

Duon åtalas bland annat för att ha stulit en massagebänk från ett friskvårdsföretag i Ulricehamn samt en dator och flera symaskiner från Symaskinsbutiken. Den ena av männen åtalas dessutom för häleri efter att ha försökt att sälja en stulen vinkelslip.

De övriga brotten är stölder som har begåtts i andra västsvenska kommuner.

Rättegången startar i Borås tingsrätt på tisdag och beräknas hålla på till dagen därpå.

Erik Jullander
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons