Annons
Nyheter
En kall marsnatt 2010 lämnade kvinnan tre marsvin i en snödriva. I veckan har hennes straff fastställts till dagsböter.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2011

Historien har flera gånger tagits upp i UT. Marsvinen hittades i en snödriva på Lindängsvägen i Ulricehamn och togs omhand av polisen. På polisstationen fick gnagarna bo i en fyllecell i ett par dagar.

I april i år åtalades en kvinna, mellan 25 och 30 år gammal, för brott mot djurskyddslagen. Enligt lag får inte gnagare hållas i temperaturer under noll grader.

Annons

I polisförhör har kvinnan erkänt de faktiska omständigheterna. Hon riskerade att bli vräkt från sin lägenhet om hon inte gjorde sig av med marsvinen och valde då att sätta ut dem på en plats där många passerade. I hopp om att någon skulle ta hand om dem.

Tingsrätten dömer kvinnan till dagsböter för att hon "underlåtit att ge marsvinen tillräcklig tillsyn och brustit i sina åtaganden enligt Djurskyddsmyndighetens föreskrifter".

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons