Annons
Nyheter

Döms för att ha odlat Cannabis

En 35-årig man döms som skyldig till narkotikabrott efter att ha odlat Cannabis i sin bostad.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2010

Det var den 4 november förra året som polisen upptäckte att mannen hade två Cannabisplantor hemma i sin bostad på en ort i Ulricehamns kommun.

Mannen har erkänt brott. Han har berättat att han hittade några frön i en påse när han köpte marijuana. Han tryckte ner fröna i en kruka. Det fanns en värmelampa över krukan men mannen säger att det inte är han som satt upp den. Dock upptäckte han sedan att det var hanplantor som kom upp och han hävdar att dessa i princip inte går att berusa sig på.

Annons

Men han säger att om det hade varit honplantor hade han förmodligen plockat bort bladen och använt dessa.

Tingsrätten kommer framtill att lagen inte gör skillnad på han och hon plantor och att mannen därför gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott.

Mannen döms också för stöld och snatteri. Den 2 november ska han ha tagit två ljusramper på Bilisten i Dalum och dessa ska vara värda 1 790 kronor.

Tingsrätten anser att straffvärdet motsvarar ett kortare fängelsestraff. Men mannen anses villig att arbeta med sin missbruksproblematik. Bland annat har han uppgett vid huvudförhandlingen att han vill sluta missbruka och att han är trött på sitt tidigare liv.

Sammantaget anser tingsrätten att så kallad skyddstillsyn är den påföljd som bäst bidrar till att mannen inte begår fler brott. Mannen ska också enligt påföljden underkasta sig den missbruksvård som frivården bestämmer.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons