Annons
Nyheter

Diesel i tanken stoppade bilar

Flera bilister som tankat hos Carl Erics bil AB i Grimsås har fått problem med sina bilar. Orsaken är att de fått diesel i tanken.
Nyheter • Publicerad 14 december 2010

Pump - en lokal mack som gör skillnad, heter det på bolagets hemsida.

Och visst blev det skillnad för kunderna vid stationen i Grimsås, som fick dieselblandad bensin på macken i Grimsås.

Annons

Det var i slutet av förra veckan som problemen började. Flera bilister märkte hur bilarna började hacka, efter att de tankat. Svårigheter att starta är också ett symptom, som flera märkt.

En av de drabbade är Eva Vierhout i Hestra. Hon berättar för UT att problemen verkar ha börjat redan i torsdags.

– Då tankade jag innan jobbet. Efter tankningen märkte jag att bilen hackade. När jag sen skulle köra hem var bilen svårtstartad.

Eva Vierhout fick ingen förklaring från macken i Grimsås, då hon kontaktade dem om problemen med bilen.

– Men det är en ny bil så det verkar ha samband med bensinen, säger hon. Om det är så, tycker jag det är konstigt och onödigt att sådant ska få hända.

Lennart Olsson, som jobbar på Carl Erics bil AB i Grimsås, bekräftar att bensinen vid macken är blandad med diesel. Flera kunder har redan hört av sig om detta.

Enligt honom fylldes stationens tank i fredags. Enligt Pump i Norrköping ska det enbart vara stationen i Grimsås som är drabbad.

– Analysen är ännu inte klar. Men det är olyckligt det som hänt. Vi försöker hjälpa våra kunder på bästa sätt, säger Lennart .

Hur då?

– Genom att informera. Om man bara har tankat lite kan det räcka med att fylla upp sin bensintank med riktig bensin. Utspädningen ska räcka för att kunna köra. Dessutom har vi stoppat försäljningen.

Annons

Något besked om ersättning till drabbade bilister har Lennart Olsson inte fått (detta skrivs fredag vid lunchtid).

Under fredagen skulle också Pump skicka en bil som tömmer tanken vid stationen och ersätter med riktig bensin.

Klas Bergström, vd för Pump i Norrköping, säger att han ännu inte har fått någon förklaring till att bensin har blandats med diesel.

– Men det kan vara den mänskliga faktorn som spelat in, säger han. Det kan vara leveransen men det kan också vara något fel hos den aktuella macken.

Har fler Pump-mackar i landet sålt av samma bensin?

– Nej, det var enbart till Grimsås som bensinen levererades.

Hur kommer ni att ersätta drabbade bilister?

– De går skadeslösa ur detta. Det löser man lokalt i kontakten med den mack där bensinen sålts.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons