Annons
Nyheter

"Det är skönt med ett heltidsjobb"

Marcus Tisell är en av Ulricehamns ungdomar som har ett heltidsjobb i kommunen. Sedan oktober förra året är han heltidsanställd på företaget Emballator.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2011
Marcus Tisell arbetar eftermiddag och kväll som maskinoperatör på Emballator i Ulricehamn. ? Jag är ingen morgonmänniska så arbetstiderna fungerar jättebra, säger han.
Marcus Tisell arbetar eftermiddag och kväll som maskinoperatör på Emballator i Ulricehamn. ? Jag är ingen morgonmänniska så arbetstiderna fungerar jättebra, säger han.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

– Det är skönt att ha en fast inkomst. Jag har egen lägenhet och bil så jag behöver pengarna, säger Marcus Tisell.

Marcus arbetar som maskinoperatör på förpackningsföretaget Emballator i Hesters industriområde. Han beskriver yrket som varierande.

Annons

– Ena dagen kör jag truck, andra dagen står jag vid någon av maskinerna, säger Marcus, som trivs bra med både arbetskamrater och sina arbetsuppgifter.

Marcus fick sin första anställning på Emballator i slutet av maj 2007 när han gick ut gymnasiet.

– Jag slutade studera den 25 maj och tre dagar därefter började jag arbeta, säger Marcus.

Augusti 2009 varslades han på grund av lågkonjunkturen. Sedan väntade sex månaders arbetslöshet.

– Det var fruktansvärt tråkigt, jag var tvungen att lämna allt jag hade byggt upp och flytta hem igen, säger Marcus.

Fem månader tog det innan a-kassan kickade igång.

– Vid den tiden var många arbetslösa. A- kassan sade att det var anledningen till att det dröjde. De flesta av mina vänner hade inte heller något arbete. Det fanns inga jobb att söka. Jag var ofta på arbetsförmedlingen, men det fanns ingenting.

Sedan vände det. Genom Adecco fick Marcus återigen anställning på fabriken, och förra hösten blev han heltidsanställd på företaget.

– Om jag hade fått en timanställning istället för heltidsjobb hade jag förmodligen inte arbetat kvar. Då hade jag nog sökt något nytt. Det är skönt med ett heltidsjobb.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons