Annons
Nyheter

Demensteamet tas bort

Demensteamet sågs som nyskapande och modernt när det inrättades 1997. Nu tas det bort.
Nyheter • Publicerad 24 september 2011

1997 startades det så kallade Demensteamet inom hemtjänsten i Ulricehamns kommun. En grupp med specialkompetens om demens som fanns som resurs för vårdtagare i Ulricehamn. Initiativet möttes av stort intresse från andra kommuner och även på hemmaplan lovordades nyordningen.

Nu ett drygt decennium senare läggs teamet ned. Anledningen är att underlaget varit för litet.

Annons

– Det har visat sig att Ulricehamn är för litet för en sådan här verksamhet. Vi har haft för få vårdtagare i och med att gruppen bara funnits inne i Ulricehamn, säger Maj-Britt Thylander, äldreomsorgschef i Ulricehamns kommun.

Thylander betonar att kompetensen inte försvinner.

– Det kommer inte längre heta demensteamet men medarbetarnas kunskaper finns kvar. De kommer integreras i den ordinarie hemtjänstverksamheten, säger hon.

Idén med en specialistgrupp som jobbar med dementa tror Maj-Britt Thylander fortfarande på.

– I en större kommun tror jag att det fungerar väldigt bra. I Ulricehamn måste vi hitta andra lösningar för att få helheten att fungera.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons