Annons
Nyheter

Delar av Hökerums skola stängdes

Den del av Hökerums skola som är byggd 1969 fick stänga under gårdagen. Eleverna fick ha lektion i matsalen och i Södra Vings församlingshem.
Nyheter • Publicerad 25 februari 2010

Snön på taket blev för tung för den lägre delen av skolan som är byggd 1969. På tisdag eftermiddag upptäcktes att en vikvägg i ett av klassrummen inte gick att skjuta ut.

– Jag sa till vaktmästaren att om det är värre i morgon så får du stänga lokalen och det gjorde han, säger rektor Britt-Marie Bertrandsson.

Annons

Årskurs två, fem, delar av årskurs fyra, förskoleklassen och fritids fick flytta till andra delar av skolan, som matsalen och den del som är byggd 1951. Skolan fick även låna församlingshemmet strax intill.

– Jag har helt fantastisk personal som har varit väldigt flexibel i det här läget, säger Britt-Marie Bertrandsson.

Igår kom serviceförvaltningen och skottade av snön från taket men innan eleverna kan återvända till sina klassrum måste byggnaderna besiktigas. Förhoppningsvis kan det ske under dagen.

– Vi har fått låna församlingshemmet i dag också och kommer att ha samma upplägg som igår tills det är besiktigat, säger hon.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons