Annons
Nyheter

De laddar för Centerstämma

Vid helgens Centerstämma tas avstamp inför valet 2014.
Över 500 motioner.
Sex program.
Samt ett handlingsprogram. Det är vad de cirka 500 centerombuden ska ägna de närmsta dagarna åt, då Centerpartiet håller stämma i Karlstad.
Nyheter • Publicerad 18 september 2013
Liselotte Andersson, Bengt Leander, Mikael Dahl samt Roland Karlsson är ombud på Centerstämman som inleds i dag.FOTO: Christer Seldevall
Liselotte Andersson, Bengt Leander, Mikael Dahl samt Roland Karlsson är ombud på Centerstämman som inleds i dag.FOTO: Christer SeldevallFoto: 

Stämman tjänar samtidigt som avstamp inför valrörelsen som tar sikte på nästa års val.

– Därför är det viktigt att det blir en positiv stämma, och att vi kan lyfta våra frågor, säger Roland Karlsson, distriktsordförande för Centern i Sjuhärad och ett av ombuden.

Annons

I senaste väljarbarometern hamnade partiet under fyraprocentspärren. Frågan är hur det påverkar stämningen i partiet.

– Min bild är att stämningen i partiet är god. Men samtidigt kan vi naturligtvis inte vara nöjda med att ligga under fyraprocentspärren i en opinionsmätning, säger Roland Karlsson.

– Fast vi brukar alltid göra bra valrörelser. Det gör vi tack vare att vi har en stor medlemsorganisation.

Roland Karlsson tycker inte att man ska sätta alltför stor tilltro till opinionsmätningar, eftersom de brukar variera en del, både upp och ner. Vidare anser han att Centern fått bra genomslag i budgetarbetet i regeringen, vilket borde ge avtryck i kommande mätningar.

Läs mer i torsdagens UT.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons