Annons
Nyheter

De får kommunens stipendier för kultur och ungdomsidrott

Badminton, alpint, historia och opera premieras. Det när Ulricehamns kommun delar ut 2021 års kulturpris, kulturstipendium och ungdomsledarstipendium.
Ulricehamn • Publicerad 25 maj 2021
Frida Kjellén är en drivande kraft som gör mycket för ungdomarna i BMK Tellus. Hon är en av 2021 års ungdomsledarstipendiater i Ulricehamn.
Frida Kjellén är en drivande kraft som gör mycket för ungdomarna i BMK Tellus. Hon är en av 2021 års ungdomsledarstipendiater i Ulricehamn.Foto: Moa Carlsson

Under tisdagen meddelade Ulricehamns kommun vilka som får kommunens kulturpris, kulturstipendium och ungdomsledarstipendium för 2021. Det är kultur och fritid som tagit in nomineringar för respektive kategori och utifrån de nominerade har urvalet gjorts.

Kulturpriset 2021 tilldelas Elisabeth Frick som är ordförande i Ulricehamns guideförening.

Annons

Kulturstipendium 2021 tilldelas Anna Hedendahl, ulricehamnare som studerar operasång vid Härnösands folkhögskola.

Två stycken ungdomsledarstipendium delas ut och det är alltså till tränare och ledare för barn och ungdomar inom Ulricehamnsidrotten. Pristagarna är Frida Kjellén hos BMK Tellus och 16-årige Melker Johansson i SK Boge.

Prisutdelningen kommer att hållas på gården utan för stadshuset före kommunfullmäktiges möte den 23 juni.

Elisabeth Frick, ordförande i guideföreningen, får kulturpriset 2021.
Elisabeth Frick, ordförande i guideföreningen, får kulturpriset 2021.Foto: Pernilla Rudenwall
Henrik EricksonSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons