Nyheter

Därför small det i Dalumstrakten på tisdagsförmiddagen

Reagerade du också på en hög smäll i Dalum och Blidsberg under tisdag förmiddag? Anledningen till smällen var att Vattenfall sprängde bort träd som fallit under blåsten.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Dalum/Blidsberg • Publicerad 18 januari 2022 • Uppdaterad 19 januari 2022
Under tisdagen sprängde Vattenfall bort träd som fallit över elledningar kring Dalum och Blidsberg. Bilden är en genrebild.
Under tisdagen sprängde Vattenfall bort träd som fallit över elledningar kring Dalum och Blidsberg. Bilden är en genrebild.Foto: NIKLAS LARSSON

Under tisdag förmiddag var det många som skrev på Facebook och undrade om någon mer hade hört en hög smäll i Dalum och Blidsberg. Enligt en kommentar fick den höga smällen fönsterrutorna att skallra.

Anledningen till att det har smällt på olika håll är att Vattenfall har varit på plats och sprängt sönder träd som fallit över elledningar.

– Det är Vattenfall som utför arbete på platsen, de spränger bort träd som har fallit under blåsten. Det gäller flera områden där man måste rensa vid ledningsgator så att de får fritt, det kan vara både grenar som hänger ner och träd som fallit, säger Carina Netterlind, pressekreterare på Vattenfall till UT.

Enligt en föranmälan till polisen skulle arbetet ta cirka en timme att utföra.

Lydia LyckelidSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.