Annons
Nyheter

Dåliga kunskaper i matematik

Niondeklassarna i Ulricehamn och Tranemo har fortsatta problem med matematiken i skolan. Var fjärde elev klarade inte årets nationella prov.
Nyheter • Publicerad 6 december 2010

Ämnet har varit uppe förr. Högstadieeleverna i Ulricehamn och Tranemo har bräckliga kunskaper i matematik. I årets nationella prov i våras var det 23,6 procent av eleverna vid Stenbocksskolan och Ätradalsskolan som inte fick godkänt. Siffran för Tranängsskolan är likvärdiga, 23,3 procent blev underkända där.

Matematik är ett problem i hela landet. 17,5 procent av samtliga niondeklassare nådde inte upp till målen visar Skolverkets statistik. Det är den högsta andelen som inte når målen som har uppmätts under de åtta år som samtliga elevers resultat på proven har samlats in och sammanställts.

Annons

I engelska och svenska går det betydligt bättre. Bara ett fåtal missar målet i dessa ämnen. Ett litet frågetecken kan resas för svenskresultaten i Tranemo.

Nationella prov genomförs årligen för högstadiet och gymnasiala utbildningar. Det är Skolverket som utformar proven.

Andelen elever som ej fick godkänt resultat på årets nationella prov för årskurs 9.

Matematik Engelska Svenska

Ulricehamns kommun 23,6% 4,2% 5,9%

Tranemo kommun 23,3% 6,1% 7,8%

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons