Annons
Nyheter

Dålig bortförklaring av Kinds pastorat

Kinds pastorat borde kunna hålla namnuppläsning och ljuständning precis som grannpastoraten, skriver Lisa, med flera.
Insändare • Publicerad 19 november 2021
Alla helgona är tid att minnas nära och kära. Insändarskribenten vill att Kinds pastorat återgår till namnuppläsning och ljuständning i kyrkorna.
Alla helgona är tid att minnas nära och kära. Insändarskribenten vill att Kinds pastorat återgår till namnuppläsning och ljuständning i kyrkorna.Foto: Thomas Königsson

Vi är många ledsna och besvikna kyrkobesökare i Kinds pastorat under Allhelgonahelgen. Varför läste ni inte upp och tände ljus för de bortgångna under året? Ni påstod att det är lätt att glömma någon. En dålig bortförklaring som ingen tror på. Är det dålig ordning på pastorsexpeditionen? Eller är det lathet? För det är väl inte så illa så att personalen inte har kunskap om att hantera till exempel excelprogram, som är enkelt att jobba med.

Grannpastoraten hade uppläsning och ljuständning både i år och förra året, trots Corona. Tror inte de glömde någon. Vet också om anhöriga som förväntat sig det högtidliga med att minnas sina nära och kära, men valde att stanna hemma, besvikelsen blev för stor. Statistiskt så hade det varit fler kyrkobesökare denna helg.

Annons

Dags att lyssna på oss medlemmar och inte fortsätta att köra ert eget race.

Mycken besviken Lisa, med flera

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons