Annons
Nyheter

Curly Camel vann på Fasching

Jazztrion Curly Camel från Tranemo tog hem segern i tävlingen Unga Jazzkometer som avgjordes på anrika jazzklubben Fasching i Stockholm i lördags.
Nyheter • Publicerad 6 september 2011
I våras utsågs jazztrion Curly Camel från Tranemo till att representera Västra Götaland vid den riksomfattande tävlingen på Fasching. I lördag var det dags och då blev det Curly Camel som vann. I Curly Camel ingår Isak August Björn på piano, Björn på kontrabas och Mario Ochoa på trummor.
I våras utsågs jazztrion Curly Camel från Tranemo till att representera Västra Götaland vid den riksomfattande tävlingen på Fasching. I lördag var det dags och då blev det Curly Camel som vann. I Curly Camel ingår Isak August Björn på piano, Björn på kontrabas och Mario Ochoa på trummor.Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

UT träffade gruppen i maj, då de hade utsetts till att representera Västra Götaland i tävlingen Unga Jazzkometer. Och i lördags var det alltså dags att gå upp på scenen på Fasching.

Att Curly Camel skulle ta hem tävlingen var knappast något som gruppmedlemmarna hade i tankarna, då de reste upp till Stockholm dagen innan tävlingen.

Annons

– Vi var mest inriktade på att göra en grym spelning, berättar Isak Björn, som spelar kontrabas i gruppen.

Så hur känns det nu att ha vunnit?

– Helt underbart. Vi är nog lite chockade ännu för att riktigt ha fattat detta.

Priset innebär att gruppen får representera Sverige på en stor ungdomsfestival i Grahamstown i Sydafrika sommaren 2012.

– Det känns helt otroligt, säger Isak Björn.

Inför tävlingen på Fasching fick gruppen en heldag med en proffsmusiker som coach. Curly Camel valde trummisen Magnus Öström från gruppen Esbjörn Svensson Trio, som är en viktig inspirationskälla för Curly Camel.

Vid spelningen på Fasching i lördags fanns Magnus Öström med vid gruppens sida.

– När beskedet kom att vi vunnit blev han jätteglad och sa ”I knew it!”, berättar Isak Björn.

Det var en intensiv helg för Curly Camel. De reste upp till Stockholm på fredagen. Efter incheckning på hotellet väntade ett seminarium med Ann-Sofi Söderqvist, pristagare i 2011 års Jazzkatten. På kvällen blev det jam på Musikhögskolan.

På lördagen efter frukost bar det av till Fasching för soundcheck. Det var nio band som skulle delta i kvällens tävling.

Annons

Curly Camel hade lottats som första band upp på scen.

– Stämningen var helt grym i den fullsatta lokalen. Vi kände en bra respons från publiken, berättar Isak Björn.

Vad ska ni göra nu?

– Hem och pusta ut och försöka förstå vad som har hänt, att vi har vunnit.

För den som är sugen på att lyssna på er, har ni någon spelning på gång i våra trakter?

– Ja, det blir en mindre spelning på Folkan i Borås den 22 september. Och så hoppas vi även på andra spelningar på hemmaplan.

I Curly Camel ingår Isak August Björn på piano, Björn på kontrabas och Mario Ochoa på trummor.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons