Annons
Nyheter

Cityföreningen fortfarande utan ordförande

I sista stund lyckades Cityföreningen få till en ny styrelse. Men frontfiguren – ordföranden – saknas fortfarande.
Nyheter • Publicerad 23 mars 2013

Det lyckades inte för Cityföreningen i Ulricehamn att välja någon ny ordförande vid sitt årsmöte i onsdags. Ett uppdrag som varit vakant ända sedan Lars Svensson avgick förra våren, efter endast en dryg månad på posten. Faktiskt så var det svårt att ens hitta nya styrelsemedlemmar till de vakanser som uppstod sedan större delen av den förra styrelsen avböjt omval.

Att det nu saknas en ordförande i föreningen behöver i och för sig inte betyda så mycket. Men sett till att föreningen och dess medlemmar just nu brottas med några tunga frågor och att man dessutom är inne i projektet Affärsutveckling för framtiden – må vara att det är på väg mot avslut – så är det lite förvånande att det inte finns en ordförande som kan hålla i taktpinnen och försöka ena de motstridiga viljorna.

Annons

En fråga som orsakat debatt och splittring är den om de nya och delvis förlängda öppettiderna. Frågan har behandlats inom föreningen och medlemmarna tog då beslutet att fortfarande stänga klockan 18 på vardagar men att ha öppet till 16 på lördagar. Något som inte till fullo accepterades av alla utan ansågs vara ett utslag av stödmedlemmarnas för stora inflytande. Alltså medlemmar som inte har affärer utan håller på med annan verksamhet inne i centralorten.

Även beträffande Icas blivande etablering vid Ubbarp råder det delade meningar. Många menar att det kommer att slå hårt mot handeln längs gågatan och centrum, medan andra ser det som en positiv utveckling.

Det hela kompliceras av att föreningsmedlemmar som är ense i den ena frågan kan vara på motsatta sidor i den andra. Vilket innebär att det inte finns två klara grupperingar inom cityföreningen utan den är mer splittrad än så.

– Visst finns det olika åsikter, men jag tror inte man kan säga att föreningen är splittrad. Det pågår diskussioner men man är ju ändå överens i väldigt mycket, säger Lars Wallberg, projektledare inom cityföreningen.

– Dessutom har det varit flera projekt den senaste tiden, där vi bland annat hade programmet 25 000 kunder år 2020 och en ambitiös satsning genom Affärsutveckling för framtiden. Alla punkterna ovan har sammantaget nog bidragit till att ingen känner sig manad att ställa upp som ordförande.

Men du och din kollega Jessica Strand är ju anställda av cityföreningen – hur fungerar det utan ordförande?

– Det har inte varit några problem eftersom styrelsen alltid inom sig utser en vice ordförande som fungerar som ordförande när så krävs. Jag utgår ifrån att den nya styrelsen följer styrelsens arbetsordning och utser en vice ordförande när de har konstituerat sig i nästa vecka.

Ordförande vakant

Ledmot Anette Samuelsson/Collage

Ledamot Tomas Säverot/Cigarrmagasinet

Ledamot Carina Karlsson/Ulricehamns färghall

Ledamot Ulrika Ahlin/Busa och kalasa

Ledamot Madeleine Asplund/Torgstallet

Suppleant Bengt Johansson/OKQ8

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons