Annons
Nyheter

Centerpartiet vill ha handelsutvecklare i kommunen

Centerpartiet i Ulricehamn föreslår i en ny motion att kommunen bör ta det övergripande ansvaret för att anställa en handelsutvecklare.
Nyheter • Publicerad 29 juni 2013
Jan-Åke "Hugo" Claesson (C) och Anders Andersson (C) vill att Ulricehamns kommun satsar på att koppla mötesplatser till handeln.
Jan-Åke "Hugo" Claesson (C) och Anders Andersson (C) vill att Ulricehamns kommun satsar på att koppla mötesplatser till handeln.Foto: Agnes Eskilsson

Centerpartiet i Ulricehamn var ett av de partier som röstade för en etablering av ICA Maxi på Ubbarp. Nu när beslutet är fattat vill de blicka framåt genom nya satsningar på en samordnad handel i kommunen. I torsdags lämnade Anders Andersson (C) och Jan-Åke Claesson (C) in en motion som föreslår att kommunen ska ta en samordnande roll och anställa en handelsutvecklare, med uppdrag att skapa en strategi för Ulricehamns kommun som handelsplats.

– Kommunen och näringsidkarna måste jobba mot ett gemensamt mål. Vårt största konkurrensmedel gentemot de mycket större handelscentrumen Borås och Jönköping är den småskaliga shoppingcharm som vår kommun besitter, säger Anders Andersson.

Annons

Näringsidkarna, fastighetsägarna och kommunen är tre parter som har välutvecklade samarbeten i andra kommuner landet över, menar Jan-Åke Claesson, och i motionen efterfrågas ett liknande samarbete i Ulricehamns kommun.

– Om vi tar Humla Torg och julmarknader som exempel, så är det arrangemang som kräver en hel del administration, säger Jan-Åke Claesson.

Jan-Åke Claesson och Anders Andersson menar att kommunen spelar en viktig roll i skapandet av ett levande centrum.

– Genom att koppla olika mötesplatser till handel, exempelvis genom att placera en lekplats eller någon annan generationsöverskridande mötesplats så centralt som möjligt, så kan man få fler att upptäcka de genuina shoppingmöjligheter som finns här, säger Jan-Åke Claesson.

Agnes Eskilsson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons