Annons
Nyheter

Centerpartiet tänker inte fälla minoritetens budget

Centerpartiet hoppas på inflytande över innehållet i den kommande budgeten för Ulricehamns kommun. Men redan nu ger partiet besked att man inte tänker fälla minoritetens budgetförslag.
Nyheter • Publicerad 21 september 2013

Inför beslut i kommunfullmäktige om några veckor om budget för 2014 i Ulricehamns kommun har diskussioner mellan olika partier nu kommit i gång.

Då den styrande minoriteten (M, KD och FP) inte har majoritet i kommunfullmäktige, kan de inte vara säkra på att få igenom sitt eget förslag till budget. Alternativen kan vara antingen en uppgörelse med ett eller flera andra partier. Eller att man kan försäkra sig om stöd för det egna förslaget.

Annons

Enligt Centerpartiet har inledande kontakter mellan partiet och minoriteten tagits i syfte att diskutera kommande budget.

– Det är en trevare från bägge håll för att se vilka möjligheter som finns att hitta en gemensam linje, säger Centerns gruppledare Anders Andersson.

Partiet har ett eget förslag till budget. Men hur det ser ut vill partiet vänta med att berätta av hänsyn till förhandlingen med minoriteten.

Styrelsen för Centerpartiet i Ulricehamn har också tagit ett beslut att man inte tänker rösta nej till minoritetens budgetförslag, då frågan ska avgöras i fullmäktige. I praktiken betyder det att partiet i ett sådant läge att lägga ner sina röster.

Med andra ord, även om försöken att nå en uppgörelse med minoriteten om gemensam budget skulle misslyckas, så kommer Centern inte att rösta emot minoritetens budgetförslag.

Därmed har ni väl redan visat era eventuella trumfkort i den kommande diskussionen?

– Vi tror att vi har mer att vinna på att vara öppna och tydliga, säger Anders Andersson.

Kontakter tas

Enligt Roger Wilhelmsson, gruppledare för Moderaterna i Ulricehamn, förekommer nu kontakter mellan olika grupperingarna i fullmäktige.

– Det görs sonderingar åt olika håll. Klart är att samtal kommer att föras, säger han.

Syftet är att se vilka möjligheter till eventuella överenskommelser inför beslut om budget i kommunfullmäktige den 30 september.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons