Annons
Nyheter
Centerpartiet gick med sina 20,4 procent förbi Moderaterna i årets val till kommunfullmäktige. Nya partiet Nya Ulricehamn ser ut att få tre mandat i fullmäktige.
Nyheter • Publicerad 15 september 2014

Alla de tre styrande allianspartierna backar i årets val. Centerpartiet har stått utanför Alliansen i Ulricehamn men med dem inräknade får de fyra allianspartierna 24 av fullmäktiges 49 mandat enligt det preliminära resultatet. Det betyder att man har tappat fyra mandat jämfört med valet för fyra år sedan.

Även om Centerpartiet backar något ser man just nu ut att åter vara största alliansparti med 20,4 procent av rösterna mot Moderaternaa 19,6 procent. Vilket av de två partierna som är störst kan få stor betydelse i kommunalrådsfrågan. Moderaterna tog efter förra valet över kommunalrådsposten från Centerpartiet i kraft av fler röster.

Annons

Sverigedemokraterna går framåt i kommunen, främst på landsbygden, och samlar 8,6 procent.

Socialdemokraterna ligger alltså på 25,9 procent, vilket är något sämre än i valet 2010. Både Fp och Kd backar och tappar stolar i fullmäktige. Vänsterpartiet går svagt framåt medan Mp backar lite.

Nya partiet Nya Ulricehamn gjorde ett starkt val och samlade 6,4 procent och kommer att få tre platser i fullmäktige.

S, V och Mp har 18 mandat tillsammans, Sverigedemokraterna har fyra och Nya Ulricehamn tre mandat.

Valdeltagandet i Ulricehamns fullmäktigeval ökade med en dryg procent jämfört med valet 2010.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons