Annons
Nyheter

Centerns försök nobbades i ks

Vid kommunstyrelsens sammanträde i tisdags föreslog Centern att 700 000 kronor avsätts för att kunna riva upp beslutet att stänga Älmestads skola.
Men något gehör för förslaget blev det inte.
Nyheter • Publicerad 26 maj 2010

Som sista ärende på det långa sammanträdet togs initiativärendet från centerns gruppledare Liselotte Andersson upp.

Enligt förslaget ska Barn- och utbildningsnämnden tillföras resurser för att kunna återta beslutet om nedläggning av Älmestads skola.

Annons

Därför föreslogs att nämnden tillförs 700 000 kronor för 2010.

Detta ramtillskott skulle finansieras genom motsvarande minskning av det budgeterade resultatet.

Vilket innebär att man vill använda en del av det överskott man tror kommunen kommer att göra 2010, till att täcka kostnaden för förslaget. Det förväntade överskottet kommer alltså att minska med motsvarande 700 000 kronor. Skulle det i stället bli ett underskott efter årets verksamhet, skulle det försämras ytterligare med centerns förslag.

Men något gehör från övriga partier i kommunstyrelsen blev det inte. Carljohan Molander (m) föreslog att initiativärendet skulle avslås.

Ärendet avgjordes genom votering. Där röstade två ledamöter (bägge Centern) för förslaget medan nio röstade emot. En ledamot avstod från att rösta.

Förslaget avslogs därmed, varpå centern Liselotte Andersson reserverade sig mot beslutet.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons