Annons
Nyheter

Centern förklarar sin budgettaktik

Vårt sätt att kunna skapa en egen politik 2014. Så förklarar Centerpartiet sin taktik i årets budgetarbete.
Nyheter • Publicerad 28 september 2013

En och annan höjde förvånat ögonbrynen när Centerpartiet deklarerade sin ståndpunkt inför måndagens budgetsammanträde i fullmäktige. En egen budget skulle partiet ha, men samtidigt lovade man att inte fälla den styrande minoritetens budget, vilket i praktiken innebär att det blir den som kommer att röstas igenom – förutsatt att inget oförutsett händer under kommande helg.

UT har tidigare redogjort för läget inför måndagens budgetmöte, då det kommer att finnas fyra budgetförslag att ta ställning till nämligen det från M+FP+KD, det från S+V, det från MP och det från C.

Annons

– Det har egentligen aldrig varit aktuellt att vi ska samverka med några andra partier kring budgeten, säger Roland Karlsson.

Centern medger att man inte tror att något annat parti ska stödja partiets budget. Själva kommer man heller inte att aktivt stödja trepartialliansens förslag, utan lägger då ned sina röster. Inte heller kommer man att rösta för något annat budgetförslag.

Att rösta för minoritetens budget skulle innebära att man också måste ta ansvar för den, det egna handlingsutrymmet skulle bli begränsat. En egen budget ger partiet chans att profilera sig:

– Ja, det är vårt sätt att kunna skapa en egen politik under 2014, säger Roland Karlsson.

Bo Högborn
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons