Annons
Nyheter
Centerpartiet skulle i måndags få ett svar på sitt förslag om handelsutveckling. Men eftersom man upplevde osäkerhet i svaret kring om en blivande handelsutvecklare ska verka för centralorten eller hela kommunen krävde man ett tydligare svar.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2014

Centerpartiets motion om handelsplatsen Ulricehamn lämnades in i juni förra året. I motionen finns fyra förslag, bland annat att en särskild strategi ska tas fram för att utveckla handeln på landsbygden utanför centralorten och Gällstad.

Vid det senaste fullmäktigemötet skulle politikerna ta beslut om ett svar på motionen.

Annons

Svaret var att motionen ska anses besvarad genom att en handelsutvecklare nu anställs av Näringsliv Ulricehamn AB.

Men med detta var alltså inte Centerpartiet nöjda.

– Man ska ju tacka när man får svar på motionen men i det här fallet kan jag inte det. För svaret har en del brister, sa Centerpartisten Jan-Åke Claesson under mötet.

Han tyckte inte att det var tydligt om arbetet med handelsplats Ulricehamn ska komma hela kommunen till del.

Även Centerpartisten Roland Karlsson talade.

– Handelsutvecklarens första uppgift ska vara att ta fram en strategisk plan för handelsplatsen Ulricehamn. Men vad är det? Är det hela Ulricehamn eller bara cityhandeln?

Socialdemokraternas Mattias Josefsson försvarade svaret och hänvisade till vad som står i budget, att handelsutvecklingen avser hela kommunen.

– Jag tycker att motionen i stora delar är besvarad.

Moderaternas Per Johansson försvarade också svaret och försäkrade att arbetet med handelsutvecklingen är till för hela kommunen.

– I sak är det inget snack. Vi är verkligen på väg att göra det man vill i motionen.

Men när det sedan var dags att fatta ett beslut visade det sig att mer än en tredjedel av ledamöterna ville skicka tillbaka ärendet till kommunstyrelsen för att få ett bättre svar. Därför blev det så. Det blev en så kallad minioritetsåterremiss.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons