Annons
Nyheter

C tar avstånd och tänker göra en egen utredning

Centerpartiet i Ulricehamn tar avstånd från påståenden som att förvaltningsledningen är inkompetent, eller att utredningen som ligger till grund för beslutet att stänga skolor skulle vara fejkad.
Nyheter • Publicerad 14 maj 2010

– Nej, om så har skett får det står för den som gör sådana yttranden. Som parti tar vi avstånd från att kritisera tjänstemän, säger Liselotte Andersson, gruppledare för centerpartiet i Ulricehamns kommun.

– Underlag ska granskas och diskuteras. Dock ska inte tjänstemän kritiseras, deras uppgift är att vara politiken behjälplig.

Annons

Samtidigt säger hon att man inom centern har diskuterat resultatet av de beslut i barn- och utbildningsnämnden, som bland annat innebär att Älmestads skola ska stängas till hösten.

– Känslan är att det finns tveksamheter i utredningen. Det gäller underlaget som beslutet grundar sig på. Vi tycker också det är tveksamt om beslutet fattats i enlighet med det fullmäktigebeslut om normer och om hur en eventuell skolnedläggning ska gå till.

Som en följd av detta kommer centern att på egen hand ta fram siffror som visar in- och utflyttning i olika orter på landsbygden. Syftet är att få en egen uppfattning om vilket underlag som finns för skolverksamhet.

Centern kommer att hålla ett öppet gruppmöte nu i veckan för att diskutera skolfrågan i Älmestad.

– Där kommer vi att diskutera hur vi går vidare för att bevara och utveckla Älmestads skola, berättar Liselotte Andersson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons