Annons
Nyheter

Byggarvid tar nytt storjobb i Borås

I december förra året tog Byggarvid hem ett uppdrag värt 58 miljoner i Borås. Nu toppar företaget det med ett 90-miljonersprojekt. Också det i Borås.
Nyheter • Publicerad 16 november 2013

Redan förra gången var det Byggarvids största order i företagets 70-åriga historia. Med det nya projektet på Rydsgatan i Brämhult, även den här gången åt det kommunala bolaget AB Bostäder, slås alltså rekordet med råge.

– Fantastiskt kul. Tilldelningsbeslutet kom för tio dagar sedan och i veckan har kontraktet skrivits under, säger Elisabeth Dahlgren, en av fyra delägare i Byggarvid.

Annons

Fyra huskroppar ska byggas i Brämhult, totalt 68 nya lägenheter. Projektet har en tydlig miljöprofil och energikravet som AB Bostäder satt upp inför upphandlingen ger en gräns på energiåtgång på 45 kWh per kvadratmeter och år.

– Vi känner vår produkt väl och vet att vi klarar att bygga den här typen av välisolerade och täta hus med bra ventilation. Vid ett projekt i Bollebygd är vi till och med nere på 30 kWh per kvadratmeter och år, säger Elisabeth Dahlgren.

Från sommaren 2014 till våren 2016 kommer sex till åtta arbetare från Byggarvid vara stationerade i Brämhult. Företaget räknar med att klara den nya storordern utan att nyanställa.

– Det går med den personalen vi har. För oss är det viktigt att ta hem upphandlingar utanför Ulricehamn där det händer lite för lite just nu. Du måste ha väldigt mycket eget kapital för att bygga större hus i Ulricehamn och vi har inget på gång förutom Båtbyggeriet som kommer på sikt, säger Elisabeth Dahlgren.

– Ordern i Brämhult säkrar verksamheten för oss under två års tid och det är självklart en trygghet för oss, fortsätter hon.

Det är ingen tvekan om att Byggarvid och AB Bostäder har funnit varandra.

– De är trivsamma och proffsiga att arbeta tillsammans med. Södervallen som vi bygger nu har blivit fulltecknat i dagarna och jag är på väg till Borås just nu för att fira med tårta, säger Elisabeth Dahlgren.

– Vi ser fram emot ett nytt samarbete med Byggarvid som är angelägna att vara med i vårt bidrag till utvecklingen i Borås, säger Sven Liljegren, vd på AB Bostäder.

Ulricehamns byggföretag fortsätter på trenden att plocka hem stora projekt hos storebror i Borås.

– Härligt. Vi ska fortsätta ta mark, konstaterar Elisabeth Dahlgren.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons