Annons
Nyheter

Busschaufför frias från vårdslöshet

Den busschaufför som åtalades misstänkt för vårdslöshet i trafik när han körde buss på riksväg 40 i Ulricehamns kommun frias från anklagelserna.
Nyheter • Publicerad 13 juni 2013

Busschauffören anklagades för vårdslöshet i trafik. Han sades ha kört i uttröttat tillstånd, hållit för hög hastighet, skickat meddelanden med telefonen och vänt sig bakåt för att prata med passagerare.

Vittnen har hörts och talat om en "mardrömsresa" och att färden var "jättevinglig".

Annons

Chauffören har medgivit vissa saker. Han kan ha skickat meddelande och talat med passagerare samtidigt som han körde. Det kan också ha gått lite för fort. Men han säger att han alltid hade fokus på körningen och att det inte kan ha gått allt för fort eftersom hastigheten är strypt på bussen.

Tingsrätten skriver att man fått intrycket att de båda vittnena har pratat ihop sig och i vissa delar överdrivit sina berättelser.

Tingsrätten konstaterar att vissa saker går att bevisa, som till exempel att chauffören har vänt sig om för att ge en tidning till en passagerare och att han kört för fort.

Sammantaget konstaterar man att chauffören varit oaktsam, men inte så till den grad att han kan dömas för vårdslöshet i trafik.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons