Annons
Nyheter

Bullrande karavan genom stan

Vaknade någon av motorbuller och dieselrök i lördags? Det hade sin förklaring.
Nyheter • Publicerad 2 augusti 2011
Foto: Leif Dahl
Foto: Leif Dahl
Foto: Leif Dahl
Foto: Leif Dahl

Vid niotiden på lördagsmorgonen började de samlas på Marknadsplatsen. Först stod där bara en traktor, sedan kom ett gäng till, och ett till, och ett till. Efter en stund hade tjugotalet traktorer parkerats, i skiftande storlek och karaktär. Det var både nya stora fordon och små gamla trotjänare.

Vad var det som var på gång? Helt enkelt ett gäng traktorentusiaster som var på väg ut.

Annons

– Det är fjärde året i rad nu, som vi åker en runda med lite aktiviteter längs vägen. Sedan stannar vi i Komskälet och har lite fest på kvällen, säger Linus Olsson.

Linus var den som höll i tåtarna för arrangemanget.

– Det är bara jag och en kille till som vet vart vi ska åka. Vi kör lite av hemlig resa, säger Linus.

Är det samma gäng från gång till gång?

– Till största delen. Vi har alltid varit cirka tjugo, men det har varierat lite. Det är fyra nya i år. Vi skickar ut ungefär 35 inbjudningar varje gång, säger Linus.

Dessutom finns ett krav på att det ska vara någon typ av efterfordon på traktorerna, något som hänger på alltså. Variationen var minst sagt stor, allt från en enkel skopa till dubbelsläp och ett helt timmerlass!

När alla samlats gav de sig iväg på en tripp genom stan innan kursen togs via mindre vägar mot slutmålet. De mest lastade fordonen fick kämpa i uppförsbackarna. Och många var de längs vägen som undrade vad som stod på.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons