Annons
Nyheter
Ett par hundra kunder i Gällstadsområdet är utan bredband sedan tidigt på julaftons morgon. Det betyder att många saknar TV och att affärerna har haft problem att ta emot kort.
Nyheter • Publicerad 25 december 2010

Redan vid 04-tiden på julaftons morgon felanmäldes Telias bredband och bredbands-tv i området.

Felet hade på juldagsförmiddagen lokaliserats och tekniker var på väg till platsen.

Annons

– De ska vara på plats vid 13-tiden men det är svårt att säga hur lång tid det kan ta. De har med sig en ny switch som ska bytas, säger Bo Djurberg, driftledare på Telia.

Paul Andersson bor i Gällstad och har drabbats.

– Vi har inte haft TV eller internet under hela gårdagen, barnen har inte kunnat se Kalle och så vidare. Katastrof för barnen på julafton och att det inte gått att maila godjul-hälsningar eller sätta in julpeng på konto i julklapp.

Felet har även påverkat handeln, eftersom det inte har gått att koppla upp kortapparaterna.

– Vi hade öppet en stund i går och även i dag och det har inte gått att koppla upp sig, säger Emelie Blomgren på Lager 157.

Hon menar dock att det för deras del inte är något jättestort avbräck, eftersom julafton och juldagen inte är särskilt stora dagar för dem.

– Det är mer i morgon som det drar igång, och tills dess får man hoppas att det har ordnat sig, säger Emelie Blomgren.

Victoria Ramalho/BT

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons