Annons
Nyheter

Bredbandssatsning i Tranemo åter överklagad

I slutet av juni beslutade förvaltningsrätten att avslå den överklagan som lämnades in angående kommunens beslut att delfinansiera Fiberts försstudie, en ny bredbandssatsning i Tranemo kommun. Den 22:e juli överklagades förvaltningsrättens beslut.
Nyheter • Publicerad 9 augusti 2011

– Medlen på 400 000 tusen kommer inte betalas ut just nu till Fibert, och vi vet i nuläget inte om de här pengarna kommer betalas. Det beror på vad kammarrätten lämnar besked om avseende prövningstillstånd. Hur deras beslut kommer se ut är inget jag kan spekulera om i nuläget, säger Crister Persson, kommunalråd i Tranemo kommun.

Turerna kring kommunens delfinansiering av Fibert, Fiber till alla i Tranemo kommun, satsning har varit många det senaste halvåret. I våras överklagade en privatperson med intressen i bredbandsbranschen, kommunens beslut att ge 400 000 kronor till Fiberts satsning att föra in fiberoptiska kablar i Tranemo kommun.

Annons

De 400 000 kronorna av kommunen var väsentliga för att den ekonomiska föreningen Fibert, skulle få en summa på 750 000 kronor av Leader i Sjuhärad. I slutet av juni avslogs privatpersonens överklagan. Efter det tillkom ännu en intressent till Fiberts satsning: Östra kinds elkrafts ekonomiska förening.

Den 22:e juli överklagade privatpersonen återigen beslutet att kommunen skulle medfinansiera Fiberts satsning. Den här gången har ärendet hamnat i Kammarrätten.

– Vi har försökt att få tillstånd ett samarbete med denna person, men personen i fråga har inte velat ha ett samarbete, säger Lars-Olof Karlsson, VD, för Fibert.

.....

Fiberts VD menar att de även har pratat med fler nya intressenter.

– Vi har andra spår som vi tänker att ta tag i, men mer än så vill jag inte säga, VD för Fibert.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons