Annons
Nyheter

Bra resultat på Tingsholmsgymnasiet

Antalet förstaårselever på Tingsholmsgymnasiet som klarar studierna i svenska, engelska och matematik har ökat markant det här året.
Nyheter • Publicerad 4 juli 2013

Det står klart sedan personalen på gymnasieskolan har börjat titta närmare på resultaten.

Förra året fick tjugotvå elever underkänt i de grundläggande matematikkurserna. I år var siffran bara elva. I svenska sjönk antalet underkända från tolv till fem. I engelska sjönk antalet underkända från tolv till sex.

Annons

– Resultaten i svenska, engelska och matematik visar att vi nått mycket goda resultat under det här läsåret. Antalet F-betyg är halverade. Mycket glädjande, säger Matthias Nordgren som är rektor för enhet fyra på skolan.

De goda resultaten kan förstås till viss del bero på att just de här förstaårseleverna är ovanligt duktiga, men enligt Matthias Nordgren beror resultatet även på skolans arbete. Detta bygger han på elevernas resultat från när de kom till skolan samt uppgifter från lärarna.

– Vi är rejält stolta över den arbetsinsats våra lärare, specialpedagoger och elever presterat i år, säger han.

Några ytterligare resultat finns inte tillgängliga än. Att skolan tittar på just de här resultaten beror på att man snabbt vill kunna sätta in åtgärder för de som inte klarar kurserna. De eleverna får då möjligheten att komplettera eller läsa kursen igen under det kommande läsåret.

I dagarna har det även blivit klart med hur många som har antagits till Tingsholmsgymnasiet. Sextioen procent av eleverna som gick årskurs nio i Ulricehamn har antagits till Tingsholmsgymnasiet. Det är en ökning med två procentenheter från föregående år.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons