Annons
Nyheter

Boråsfamilj bakom Tranemovinst

Det var en familj från Borås som vann lottovinsten på 6,7 miljoner kronor som såldes i en spelbutik i Tranemo i lördags.
Nyheter • Publicerad 13 september 2013

Familjen ringde Svenska spel i torsdags. Eftersom spelet inte hade registrerats med spelkort var det först då det blev känt vem som vunnit.

Det var nog först i torsdags som vinnarna verkligen förstod vad de hade vunnit, alltså drygt 6,7 miljoner kronor.

Annons

– Vad bra att vi har kollat rätt för det här var verkligen inte dumt.

Vinnaren valde att köpa ett färdigt spel, ett så kallat Lotto 40, i butiken Två tranor i Tranemo. Ombudets terminal vade siffrorna, kunden betalade fyrtio kronor.

– Det här är en vinst som verkligen kom rätt. För en barnfamilj med två arbetande föräldrar blir det här fantastiskt för framtiden och barnen. Vi kanske kommer byta boende, men innan vi gör något måste vi ha pengarna på kontot, sa pappan när han fick reda på vinsten.

För familjen väntar nu ett besök i Visby och Svenska spels huvudkontor. Förutom en check på pengarna får de rådgivning. Vinnarna önkskar vara anonyma.

Anders Rosenberg
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons