Annons
Nyheter

Boplatser hittade vid Ubbarp

Tre boplatser har hittas i det område vid r46 strax norr om Ulricehamn där Ica, Statoil och Mcdonalds vill etablera sig.
Nyheter • Publicerad 4 november 2013

Det är inom ramen för den arkeologiska utredning som boplatserna har hittats. Sannolikt är det lämningar från bronsåldern eller yngre järnålder.

Länsstyrelsen i Västra Götaland går nu sannolikt vidare med att besluta om att en förundersökning av fynden ska göras. Troligen kommer även en slutundersökning göras.

Annons

Detta för att fynden ska kunna grävas ut och dokumenteras. De fynd som tas om hand kommer sedan att förvaras vid Lösöse museum.

Kostnaderna för de undersökningar som görs svarar exploatörerna för.

De kommande undersökningarna ska enligt enligt Henrik Zedig på länsstyrelsen i Västra Götaland inte påverka tidsramen för motorvägsbygget. Inte heller kommer det att påverka tidsramen vad gäller byggandet av de anläggningar som de tre exploatörerna planerar.

– I sådana här situationer brukar man ha tidigt samråd, just för att man ska kunna göra de undersökningar som bestäms, säger han.

Christer Seldevall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons